Blog

Få de seneste nyheder fra tracezilla

Overblik letter overgangen til Brexit

Storbritannien har forladt EU. Det har konsekvenser for din import og eksport med landet. Derfor sætter vi i tracezilla fokus på fødevarevirksomheders handel med de britiske naboer. I artiklen her har vi spurgt vores kunde Berrifine, hvordan de forbereder forretningen til Brexit.

Berrifine forvandler hvert år 10.000 tons friske bær til nærende ekstrakter, juice, puré og pulver. Berrifine handler med kunder i hele verden – en del af dem er fra Storbritannien. Så Brexit har kastet mange ting op i luften for bærfirmaet fra Ringsted.

”Vi har ændret vores strategi i forhold til Storbritannien. Oprindeligt ville vi have moms-registreret os derovre, men med Brexit er det blevet for omstændeligt. Nu må vi bede vores kunder derovre om at stå for indfortoldningen. Vores oprindelige strategi ville simpelthen være for administrativt tung,” fortæller Mads Stølsgård, der er CFO ved Berrifine.

Forberedelserne bliver et konkurrenceparameter

Brexit betyder at handel med Storbritannien skal betragtes og behandles som handel med lande udenfor EU. Det kræver særlige godkendelser, mærkninger og arbejdsgange. Berrifine er vant til at handle med lande udenfor EU og har derfor både tilladelser og erfaring med arbejdsgangene i den sammenhæng.

Mads Stølsgård ser det faktisk som en konkurrencefordel:

”Hvis man er dansk fødevarevirksomhed, skal man virkelig sætte sig ind i det her. Det er en fordel, at vi kender det game og ikke er helt nybegyndere. Det giver en smule ro i maven i de her Brexit-overvejelser. Det er faktisk lige nu en konkurrencefordel, at vi kender gamet.”

Selvom tilladelser og rutiner allerede er på plads, har Brexit har været tidskrævende for bær-firmaet fortæller økonomichefen:

”Selvom vi er inde i det, har vi brugt flere uger på ændringer. Vi har ikke kunne søge hjælp til det, for alle har været lidt usikre og lurpasset her og der.”

Supervigtigt med overblik

Når man handler med forskellige lande på forskellige måder, er det ifølge Mads Stølsgaard ’supervigtigt’, at have styr på sine lagre og tariffer. Med Brexit bliver handlen med kunder nu endnu mere fragmenteret, fordi flere handler skal passe til flere forskellige krav, mærkninger og ordninger:

”Vi er taknemmelige for, at vi er kørt godt ind i et system som tracezilla inden Brexit. Det giver os først og fremmest et supergodt overblik over vores lagre. Derudover er det et system, som kan tilpasses de enkelte landes krav,” siger han, og fortsætter:

”Nu er det en stor fordel at tracezilla kan køre med flere forskellige moms-registreringer og differentieret opsætning af faktura, moms-regler og bogføringsregler alt efter kravene i de enkelte lande. Det er der jo virkelig brug for nu med Brexit, fortæller Mads Stølsgård.

Vidste du, at tracezilla, kan håndtere de told- og momsregler, mærkninger og tilpasninger nemt og smidigt.

Se mere i artiklen: Derfor bliver Brexit ikke et problem for dig

Du kan også blive klogere i Fødevarestyrelsens vejledninger om Brexit for fødevarevirksomheder.

 

Få vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra tracezilla direkte i din indbakke!